VEELGESTELDE VRAGEN

Met deze sticker kunnen de hulpdiensten in geval van brand, gaslek of CO-vergiftiging meteen zien of er huisdieren in de woning aanwezig zijn. 

Als je niet thuis bent tijdens een interventie is deze sticker mogelijk de enige bron van informatie voor de hulpdiensten.

Opgelet!

Deze sticker is een visueel hulpmiddel bij interventies. Het kleven van deze sticker geeft geen garantie op het redden van uw huisdier(en). 

Onze Red mijn huisdier-sticker wordt gedrukt op een heel stevige retroreflecterende folie. Licht (van een zaklamp bijvoorbeeld) kaatst erop terug waardoor de sticker in het donker oplicht en dus opvalt. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt voor verkeersborden.

Het pictogram maakt in een oogwenk duidelijk over welk dier het gaat.

Wij raden aan om de Red Mijn Huisdier-sticker op een goed zichtbare plaats te kleven. Bij voorkeur op ooghoogte vlakbij de hoofdingang. Bij een grotere woning met meerdere ingangen raden we aan om meerdere stickers te kleven.

De zelfklever hecht het best op vlakke ondergronden zoals glas, metaal en pvc.

Voor een appartementsgebouw tot 8 verdiepingen raadt de brandweer aan om op 2 plaatsen stickers te kleven. Eentje aan je eigen voordeur of inkomhal en de andere op de terrasdeur of een raam aan de straatkant.

Voor een appartementsgebouw +8 verdiepingen hang je de sticker aan je eigen voordeur of inkomhal.

Wat ook een aanrader is, is om een lijst te maken met welke diertjes waar wonen. En deze lijst op te hangen in de algemene inkomhal.

Hou de sticker steeds up-to-date. Zo krijgen de hulpdiensten steeds de juiste informatie.

Onze stickers zijn gemaakt om 5 jaar lang de weersomstandigheden te doorstaan. Daardoor kan het gebeuren dat er bij het verwijderen van de sticker lijmresten achterblijven. Deze zijn makkelijk te verwijderen met een beetje aceton.

Kleef de sticker niet op hout of op geverfde oppervlakten om schade bij het verwijderen te voorkomen.